Що цікавого ви знаєте про українські гроші та банківські купюри?

Основою економіки будь-якої країни є ГРОШІ, як готівкові, так і безготівкові, а українські банкноти вважають одними з найкрасивіших та захищених у світі.

Так, спеціально для банкнот створено «конкурс краси» на звання кращої банкноти року, який проводиться International Bank Note Society (IBNS). Наша українська гривня вже не перший рік приймає участь у цьому конкурсі. Серед 21 номінантів премії Banknote-2019 є 1000-гривнєва купюра,яку ввели в обіг 25.09.2019 р.,

1000-hriven

Купюра 500 гривень також входила до ТОП-20 за 2016 рік, купюри в 100 та 200 гривень також приймали участь у конкурсі «краси» банкнот, але, нажаль, не перемогли.

А переможцем конкурсу Banknote-2019 стала банкнота 100 флоринів Центрального банку Аруби.

100-florins-front

100-florins-back
Факультет економіки, бізнесу і контролю Одеської національної академії харчових технологій пропонує вищу економічну освіту за спеціальністю 051 «Економіка», яка розуміється, як заробити гроші, вигідно їх вкласти та отримувати стабільний високій дохід!

Увійди сьогодні у коло фахівців, які управляють економікою й бізнесом та створюють майбутнє!

Сайт факультету: http://www.febik.ontu.edu.ua/ua/

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>