14 жовтня - День захисника України

Кураторська година до Дня захисника України

9 жовтня у групі ФЕБ-301 була проведена кураторська година, присвячена Дню захисника України. Це свято відзначається 14 жовтня. Куратор групи доц. Самофатова В.А. зауважила, що 14 жовтня є особливим днем для українців, він поєднав у собі три значущих підстави вважати його святковим: релігійну, державну, ідеологічну.

Цього дня українці відзначають День Покрови Пресвятої Богородиці - старовинне християнське свято, встановлене на честь явлення Пресвятої Богородиці в 910 році в Константинопольському Влахернському храмі (де зберігалася риза Пресвятої Діви Марії, її головний покров і частина поясу, перенесені з Палестини в V столітті).

14 жовтня 1942 року вважається днем створення Української повстанської армії, метою якої було звільнення України від німецького, польського та радянського панування задля відновлення незалежної держави. Воїни УПА обрали свято Покрови за день заснування, віддавшись під опіку Божої Матері.

Саме з огляду на традиції та глибокий історичний зміст цього дня Президент України Петро Порошенко підписав указ про встановлення 14 жовтня свята – День захисника України.

Доцент кафедри Економіки промисловості
Самофатова В.А.

Кураторська година. 09 жовтня 2015р. Кураторська година. 09 жовтня 2015р. Кураторська година. 09 жовтня 2015р.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>