Бій з тінню: пріоритети – 2020

Обсяг тіньових фінансових операцій за 2018 рік в Україні сягає майже чверті (23,8%) національного ВВП (близько 846 млрд.грн*). Проте деякі фахівці вважають цей рівень значно вищий. Адже немає єдиного методу вимірювання рівня «тінізації» економіки.

boj-s-tenijy

Аналітики Ernst&Young підтвердили аксіому “Чим більше в країні користуються готівкою, тим вищі ризики “тінізації” платежів” й на українському прикладі. Раніше такі ж висновки вони зробили за підсумками подібних досліджень більш ніж у трьох десятках країн.

Отже пріоритетними напрямками в боротьбі «з тінню» є відмова від “кешу”, ліквідація митних схем і безготівкові розрахунки, що неможливе без фахівців з цифрової економіки.

Навчання на спеціальності 051 «Економіка» дозволить стати висококласним фахівцем з економіки та отримати знання саме з цифрової економіки, які Ви зможете отримати не в кожному університеті! Сучасна та престижна освітньої програмі – «Цифрова економіка» – твій успіх у кар’єрі та стабільний фінансовий дохід!»

Сайт факультету: http://www.febik.ontu.edu.ua/ua/
Сайт кафедри: http://kaf.ep.ontu.edu.ua


* за даними Укрінформ https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2879075-tinova-ekonomika-ociniti-obsagi-nemozlivo-skorotiti-realno.html

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>