Для порівнювання купівельної сили світових валют було застосовано «Індекс Бік Маку», який був винайдений британським журналом «The Economist» в 1986 році, він заснований на теорії паритету купівельної спроможності. Саме Біг Мак з мережі фаст-фудів McDonalds послужив гарною основою, так як був одним з небагатьох продуктів, ідентичних по всьому світу.
Також в світі широко відомі «Індекс Латте» та «Індекс українського борщу”
За допомогою Індексу Борщу пересічні українці можуть здійснити економічну оцінку наслідків підвищення цін на основні продукти харчування.
За даними проведених досліджень можна акцентувати на те, що поки ми знаходилися на карантині з приводу Covid19, ціни поступово зростали – середнє зростання склало 25 % ((
Наслідки для економік ВСІХ країн, що призвела пандемія коронавірусу, на даному етапі можна лише спрогнозувати приблизно. Тому дуже важливо, щоб проблемою падіння економіки та її оживлення займалися Фахівці!
ЗАПРОШУЄМО ВАС на навчання за освітніми програмами:
«Цифрова економіка» та «Економіка підприємства»
спеціальність 051 «Економіка»
факультету Економіки, бізнесу і контролю
Одеської національної академії харчових технологій
Сайт факультету: febik.ontu.edu.ua/ua/
Сайт кафедри: kaf.ep.ontu.edu.ua