Тези

Чи приносить користь міжнародна торгівля та буде ефективним Ваш бізнес?

Давид Рікардо у „Принципах політичної економії та оподаткування” (1817) довів, що міжнародна торгівля є взаємовигідною навіть тоді, коли одна країна може виробляти всі товари більш ефективно, з меншими витратами, ніж інша. Висновки Д. Рікардо ґрунтувалися на визначенні порівняльної (відносної) переваги.

Порівняльна перевага – це здатність країни виробляти той чи інший товар з відносно меншими витратами ресурсів, ніж будь-яка інша країна закордону. У міжнародному обміні країни повинні спеціалізуватись на виробництві й експорті товарів щодо яких вони мають порівняльну перевагу, й імпортувати товари, у виробництві яких такі переваги відсутні.

 

Запрошуємо на навчання за спеціальністю 051 «Економіка» до Одеської національної академії харчових технологій!

Ми навчимо Вас розуміти економічні закони, досліджувати їх вплив на сучасний стан економіки та управляти нею, практично застосовувати їх в своєму бізнесі та розвивати його!

Сайт факультету: febik.ontu.edu.ua/ua/
Сайт кафедри: kaf.ep.ontu.edu.ua

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>