Дідух Сергій Мирославович

д.е.н., професор, професор кафедри економіки промисловості

Дідух С.М. З 2006 року працює на кафедрі економіки промисловості ОНАХТ. У 2013 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Формування і оцінка інвестиційного потенціалу підприємств плодоовочевої консервної промисловості України». У 2015 році отримав звання доцента. У 2021 році захистив докторську дисертацію на тему: «Агропродовольчі холдинги в системі інклюзивного розвитку України: теорія, методологія, практика». З червня 2022 року – професор кафедри економіки промисловості ОНТУ.

Навчальні дисципліни: «Бюджетування і контролінг», «Обгрунтування господарських рішень і оцінювання ризиків».

Коло наукових інтересів: сталий та інклюзивний розвиток агропродовольчих підприємств,дослідження особливостей та перспектив розвитку агропродовольчих холдингів, особливості інвестиційних процесів у сучасних умовах, удосконалення процесів бюджетування і контролінгу на підприємствах, підвищення ефективності обґрунтування господарських рішень і оцінювання ризиків.

Публікації: опубліковано понад 100 наукових і науково-методичних робіт. Основні з них наступні:

Публікації
Монографії

  1. Дідух С.М. Інклюзивний розвиток агропродовольчих вертикально-інтегрованих компаній України : монографія. Одеса : Астропринт, 2020. 332 с.
  2. Дідух С.М. Зовнішньоекономічна діяльність вертикально-інтегрованих агропромислових холдингів в умовах євроінтеграції // Зовнішньоекономічна діяльність України в системі глобальних конкурентних відносин: агропродовольчий вимір: монографія / за ред. О.І.Павлова. О.: ОНАХТ, 2018. С. 120–132.
  3. Дідух С.М. Прикладне значення економіки в сучасних умовах господарювання // Соціальна, поведінкова, адаптивна економіка: теорія та практика : монографія / кол. авт..: О.І.Павлов, Т.А. Кулаковська, В.А. Самофатова [та ін.]; за ред. О.І.Павлова. Одеса: Астропринт. 2016. С. 147–162.
  4. Дідух С.М. Проблеми та перспективи стійкого розвитку підприємств з виробництва харчових продуктів та напоїв в Україні // Соціо-еколого-економічний розвиток агропродовольчої сфери України в сучасних умовах: проблеми та шляхи їх розв’язання : монографія / за ред. д.е.н., професора О.І. Павлова. Одеса : Астропринт, 2015. С. 208–223.
  5. Дідух С.М. Стратегічні аспекти розвитку інвестиційного потенціалу плодоовочевих консервних підприємств // Сталий розвиток та безпека агропродовольчої сфери України в умовах глобалізаційних викликів: монографія / за ред. д.е.н., професора О.І. Павлова. Одеса : Астропринт, 2012. С. 712–723.
  6. Дідух С.М. Формування та оцінка інвестиційного потенціалу підприємств консервної промисловості України / С.М. Дідух // Трансформаційні форми суспільного виробництва в Україні. Частина 1. Гіпотези розвитку трансформаційних форм суспільного виробництва: монографія / за ред. д.е.н., професора В.Р. Кучеренка. Одеса: КП «Одеська міська друкарня», 2011. С. 98–119.

Статті:

  1. Дідух С. М., Мініна В. О., Федорова Т. С. Оцінка оптимальної структури капіталу агрохолдингів України (Kernel holding S.A., MHP S.A.). Економіка харчової промисловості. 2017. Том 9, № 3. С. 36–44.
  2. Дідух С.М. Концепція інклюзивного розвитку: причини та передумови виникнення. Економіка харчової промисловості. 2019. 11 (4). № 3. С.14–19.
  3. Дідух С.М. Протиріччя концепції інклюзивного розвитку та напрямки їх вирішення. Інфраструктура ринку. 2020. Випуск 42. С. 171–175.
  4. Дідух С.М. Агропромислові холдинги в контексті інклюзивного розвитку. Держава та регіони. Серія: Економіка та підприємництво. 2020. Вип. 2 (113). С. 113–116.
  5. Дідух С. М. Концептуальні засади моделі інклюзивного розвитку агропродовольчих холдингів. Український журнал прикладної економіки. 2020. Том 5, № 4. С. 8–17.
  6. Дідух С. М. Огляд існуючих концепцій інклюзивного розвитку економічних систем. Інтелект ХХІ. 2020. № 5. С. 24–29.
  7. Дідух С М. Державне регулювання інклюзивного розвитку агропродовольчої сфери. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2020. № 4. С. 18–25.
  8. Дідух С. М. Передумови трансформації існуючої бізнес-моделі агропродовольчих холдингів у напрямку інклюзивності. Економічний простір. 2020. № 162. С. 69–74.
  9. Дідух С. М. Стратегічний вектор інклюзивного розвитку суб’єктів агропродовольчої сфери. Міжнародний науковий журнал “Інтернаука”: Серія “Економічні науки”. 2020. Т. 1, № 12 (44). С. 50–57.
  10. Didukh S. Analysis of the current state and assessment of the parameters of development of agro-food holdings of Ukraine. Modern science (Moderní věda). 2020. № 6. С. 22–31.
  11. Lobotska, L., Pavlov, O., Didukh, S., Samofatova, V., & Frum, O. (2021), Methodological approaches to forecasting bread prices in Ukraine. Scientific Horizons, 24(4), 97-106.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>